Basisrecept voor pizzasaus
Pizzasaus, ook wel tomatensaus genoemd, is een van de basis elementen voor een pizza. Je hebt de mogelijkheid om de pizzasaus in verschillende varianten te maken. In dit foodblog laten we je zien hoe snel en makkelijk het is om een basis pizzasaus te maken.
Ingrediënten – voor 2 pizza’s
- 1 ui
- 1-2 teentjes knoflook
- ½ theelepel Italiaanse kruiden (of oregano)
- 1 blik gepelde tomaten (400 gram) OF 500 gram verse tomaten
- 2 eetlepels olijfolie
- Peper en zout naar smaak
Stap voor stap een heerlijke pizzasaus
1 Begin met het pellen en snipperen van de ui en knoflook. Verhit de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Bak de ui en knoflook voor 2-3 minuten, totdat ze beginnen te verkleuren.
2 Roer de gepelde tomaten en de Italiaanse kruiden erdoor en breng het op smaak met zout en peper. Indien je verse tomaten wilt gebruiken, moet je een halve kilo (zon gekweekte) tomaten inkruisen en 1 minuut laten wellen in water dat net van de kook is. Dit maakt het eenvoudiger om het velletje van de tomaat te halen. Bij voorkeur de tomaten 1 dag van tevoren laten wellen, dit komt de smaak ten goede.
3 Breng het mengsel aan de kook.
4 Draai het vuur ietsje lager en laat het pruttelen tot het dik en geurig is (ongeveer 20 minuten).
5 Tenslotte, pureer de saus met een staafmixer en hij is klaar!
6 Het is mogelijk om de pizzasaus voor maximaal 4 dagen afgedekt te bewaren in de koelkast. In een bakje in de diepvries is de saus zelfs maanden houdbaar.
Deel jouw ervaringen
Ben jij een voorstander van verse tomaten of heb je ze toch liever uit blik? Heb jij goede ervaringen met een bepaald merk of voeg jij nog extra ingrediënten toe om de saus nog lekkerder te maken? Wij zijn benieuwd naar jouw ervaringen. Laat het hieronder weten.
Geef jouw mening