Recept voor pizza Margherita
De klassieker onder de pizza’s is toch zeker wel de pizza Margherita. In dit blog leggen we stap voor stap uit hoe jij in enkele minuten een traditionele pizza Margherita klaarmaakt.
Ingrediënten – voor 1 pizza
Stap voor stap een heerlijke pizza Margherita
1 Een lekker pizza begint natuurlijk met een goede pizzabodem. Je kunt deze kant-en-klaar kopen in de meeste supermarkten, maar het is natuurlijk veel leuker en lekkerder om deze zelf te maken. Lees hier hoe je zelf pizzadeeg kunt maken. Als je eenmaal de deeg hebt, kneed en spin je deze net zo lang tot de bodem lekker dun is en de diameter ongeveer 25 centimeter is. Mocht je dat ‘spinnen’ nog niet helemaal onder de knie hebben, kijk dan eens naar dit instructiefilmpje.
2 Ook de pizzasaus kun je kopen, maar hier leggen we uit hoe je simpel én snel een overheerlijke pizzasaus kunt maken. Smeer de pizzasaus uit over het pizzadeeg, zorg er voor dat je 1-2 centimeter van de rand afblijft.
3 Voeg nu de mozzarella toe, deze kun je afbreken van de mozzarella bol of heel netjes in plakken snijden.
4 Strooi de basilicumblaadjes over de pizza. Zorg er voor dat je de blaadjes eerst breekt voordat je ze toevoegt, dit zorgt voor een sterkere basilicumsmaak.
5 De keuze voor welke kaas je wilt gebruiken staat uiteraard vrij, maar om zo dicht mogelijk bij een authentieke pizza Margherita te komen raden we aan om Parmezaanse kaas te gebruiken.
6 Als laatste besprenkelen we de pizza met olijfolie en een snufje zout. De pizza is nu klaar om te bakken!
Deel jouw ervaringen
Welke kaas vind jij het lekkerste als topping voor de pizza Margherita? Wat is volgens jou de beste mozzarella? Of voeg jij nog andere ingrediënten toe aan het basisrecept van de pizza Margherita? Wij horen het graag, laat het ons hieronder weten.
Geef jouw mening